Recordjaar voor Griekenland in 2013?

Stakend personeel in de havens, op de vliegvelden of protesterende inwoners, het lijkt ons allemaal niks meer uit te maken want we hebben dit jaar weer massaal een vakantie geboekt naar Griekenland.  De Griekse toeristische dienst verwacht alleen deze zomer al meer dan 17 miljoen toeristen. Of het komt door de onrusten in Turkije en  omgeving kan geen duidelijk antwoord op worden gegeven echter hebben de vele touroperators dit jaar enorm geïnvesteerd om Griekenland terecht weer op de kaart te zetten als top vakantie bestemming.

Geen aanbiedingen, maar wel stabiele prijzen

Wie dit jaar dacht goedkoop te boeken naar Griekenland heeft het mis, de prijzen van een hotelovernachting en een vakantie naar Griekenland zijn in vergelijking met de voorgaande jaren een stuk duurder geworden. De stijgende prijzen worden voornamelijk veroorzaakt door de hogere belastingen en de recent verhoogde BTW. Alles om de Europese unie maar te pleasen.

Arke en Thomas cook hebben dit jaar vooral hun aandacht op de eilanden Kos, Kreta en Rhodos gezet. Arke heef zelfs zeven nieuwe hotels opgenomen in haar programma voor 2013.

Lastminutes Griekenland niet meer beschikbaar?

Dat Griekenland dit jaar dus weer tot de populairste vakantiebestemmingen behoort is af te meten aan het aanbod lastminute reizen, veel reisorganisaties kopen vooraf hotelkamers en vluchten in. Wat een maand voor de geboekte datum nog openstaat wordt dan voordeliger aangeboden om zodoende toch van de kamers en vluchten af te komen. Echter is het lastminute aanbod van de bekende touroperators zo  beperkt dit jaar dat er weinig voordeeltjes te vinden zijn.

 Plaats een reactie