Ryanair vliegt niet vanaf Düsseldorf

Wij goedkope vliegtickets zoekt, komt al snel uit op de website van Ryanair. Vliegtickets voor 10 a 20 euro naar zonnige bestemmingen zijn bij de airline namelijk geen uitzondering. Nadeel van de low cost airline is dat men vaak vertrekt en aankomt op luchthavens die dicht bij een stad liggen en vaak niet de officiële luchthaven zijn.

Dit zie je bijvoorbeeld bij de vluchten die Ryanair aanbiedt vanaf Düsseldorf. Wie namelijk goed oplet, ziet dat de airportcode bij alle Ryanair vluchten vanaf en naar Düsseldorf niet DUS is maar NRN. NRN staat voor Flughafen Niederrhein en dat is tegenwoordig Airport Weeze. Deze luchthaven was tot 2001 een militaire luchthaven in Britse handen en heeft helemaal niets met de Luchthaven Düsseldorf te maken. Sterker nog wie van de Luchthaven Weeze naar Düsseldorf wil reizen is met het openbaar vervoer heeft een flinke uitdaging. Er is een busverbinding naar het station van Weeze echter is geen geweldige verbinding.

Om toch in Weeze te komen kun je een shuttle busje boeken, de kosten van deze service zijn voor een enkele reis 22 euro. De reistijd naar Düsseldorf is net iets meer dan een uur van de luchthaven naar het Hauptbahnhof in Düsseldorf. De luchthaven Weeze ligt namelijk 80 kilometer vanaf het centrum van de stad.

Dat goedkope aan je vliegticket verdampt dus als sneeuw voor de zon als je alle kosten voor je vervoer van en naar de luchthaven mee telt.

Wanneer is Weeze wel interessant als vertrekluchthaven?

Als je met de auto naar Weeze rijdt en je auto wilt parkeren op de luchthaven dan is Weeze een interessante luchthaven. Een weekje parkeren op het vliegveld Weeze kost je op de goedkoopste plek 62 euro voor een week. Datzelfde weekje parkeren op de luchthaven van Düsseldorf kost je 15 euro meer.

Verder is Weeze een echte no-nonsense luchthaven, geen poespas. Je bent snel door de controles. De vluchten van Ryanair vanuit Weeze gaan naar leuke bestemmingen zoals Ibiza en Mallorca en wie op tijd boekt kan hier echt flink besparen.