Selfie wereldreis van 600 dagen!

Selfie dat is toch wel het nieuwe begrip en woord van 2014. Het leuke aan selfies is dat je er echt alles mee kan laten zien. Dat dacht de Amerikaan Alex Chacón ook, hij heeft afgelopen jaar met zijn motor de wereld bereist en is zeer bijzondere plekken geweest. in zijn 600 dagen durende reis heeft hij alles gefilmd en dat heeft bij in 180 seconden (2 minuten) samengevat.

Zijn reis met een semi crossmotor ging over ruim 200.000 kilometer dwars door midden en noord Amerika en Europa. in totaal heeft in de ruim 600 dagen meer dan 35 landen bekeken en is 75 x een grens over gegaan.

Go Pro handige video camera voor op reis

Naast zijn motorfiets was zijn Go Pro camera zijn vaste reisgenoot, samen met een statief en een een lange hengel maakte hij van alle bestemmingen een 360 graden opname. Voornamelijk van bezienswaardigheden en van spectaculaire landschappen.  Ondertussen is zijn G0 Pro vakantiefilm al meer dan 4 miljoen keer bekeken op youtube.

Droomreis

Alex droomde al langer van deze wereldreis, dus direct na het behalen van zijn studie aan de universiteit van Texas maakte hij zijn droom waar. Om met een offroad motor de wereld op een avontuurlijke wijze te ontdekken. Voor zijn vertrek heeft Alex alles verkocht, zijn auto, zijn TV, zelfs een deel van zijn kleding vond een nieuwe eigenaar.  Hij wist namelijk dat zijn motor en zijn Go Pro de komende jaren zijn metgezellen waren.

Zijn langste tour duurde ruim 500 dagen en begon in Alaska, en eindigde in Patagonia, tijdens zijn reis werd hij diverse malen overvallen door pech, zo viel in Patagonia zijn motor kapot, kampte hij in Peru met medische problemen en belande hij in Honduras in de cel omdat hij weigerde smeer geld te betalen.

Ondertussen is Alex graag gezien als spreker op filmfestivals, zijn passie voor reizen, fotografie en daarbij het bloggen maakt hem een goede verteller.

de 3 A’s als volgende bestemming

Reizen werkt verslavend zelfs na 600 dagen kruipt het bloed waar het niet gaan kan, voor 2015 heeft Alex dus al een nieuwe reis gepland, hij wil met zijn motorfiets door Azië, Afrika en Australië reizen. Gegarandeerd dat Alex zijn Go Pro camera deze keer weer meeneemt.

[youtube id=”VTlXttQL_Yk” width=”600″ height=”350″]