Spanje opent de grenzen op 22 juni

Goed nieuws voor de zon- en strandliefhebbers, vanaf 22 juni ben je namelijk weer van harte welkom in Spanje. Ho stop! niet te vroeg juichen er zijn namelijk wel wat maatregelen waar je rekening mee moet houden. De meeste hotels in Spanje zijn namelijk nog niet klaar voor het seizoen en het is nog maar de vraag of alle hotels dit jaar openen. Sommige hotels hebben te weinig boekingen en daarom heeft het geen zin voor de hotels om alsnog te openen.

Met welke beperkingen moet je rekening houden?

Je bent verplicht om een mondmaskertje te dragen in openbare gebouwen zoals musea. Verder is het masker ook verplicht indien je geen afstand kunt houden van andere personen. De minimale afstand in Spanje is 2 meter. Verder zijn veel stranden op Mallorca bijvoorbeeld nog gesloten of worden er aanpassen gedaan om de minimale afstand te garanderen. Daarbij kun je denken aan minder ligbedjes, minder zonneschermen en meer toezicht op de stranden. Ook hebben de gemeenten de taak gekregen om het aantal bezoekers op een strand te beperken. De regering schrijft voor dat iedere bezoeker minimaal vier vierkante meter strand moet kunnen hebben.  Deze regel geeft op de stranden van Cala d’or grote problemen.

Transavia vliegt vanaf 18 juni weer naar Mallorca

Transavia (de enige Nederlandse luchtvaartmaatschappij met een directe vlucht naar Mallorca) vliegt vanaf 18 juni weer dagelijks naar Mallorca en vanaf 2 juli verwacht Transavia weer 2 x per dag naar Barcelona te vliegen.  Alicante staat vanaf 11 juni weer op de agenda, of deze vluchten echt doorgaan is nog niet bekend bij onze redactie.

Tui start ondertussen ook weer langzaam het aantal vluchten naar de zon op, vanaf 1 juli zijn er weer vluchten naar de zon. Of Mallorca daar ook bij zit was op het moment van het schrijven van dit artikel niet bekend.

Stormloop op huurauto’s

huurauto

We zien op onze sites een stevige stijging in de kliks naar autoverhuurders, dat zou kunnen betekenen dat veel vakantiegangers naar Spanje er voor kiezen om dit jaar geen gebruik te maken van een shuttle bus of het openbaar vervoer. Vooral het verkeer naar een huurauto op Mallorca is met ruim 400% gestegen. Aangezien de meeste verhuurbedrijven nu pas kunnen beginnen met het gereedmaken van hun vloot aan huurauto’s verwachten we dat het daar wel tot tekorten kan komen. Huur een auto dus ruim op tijd.