Stakingen luchthaven Barcelona

Wegens de stakingen van Swissport,- een van de dienstverleners op de luchthaven van Barcelona – is het mogelijk dat de komende dagen diverse vluchten van en naar Barcelona worden geannuleerd. De Duitse luchtvaartmaatschappij Air Berlin heeft in verband met de stakingen al voorzorgsmaatregelen genomen en zal de komende tijd de luchthaven Barcelon ontwijken en maakt gedurende de stakingsperiode gebruik van de luchthaven Reus. vlak bij Barcelona.  Speciaal hiervoor heeft Air Berlin een speciale bus transfer van de luchthaven naar de uitwijk luchthaven en vice versa op poten gezet.  Passagiers dienen wel rekening te houden met extra reistijd en worden verzocht minstens vier uur voor vertrek bij de ticketbalie van Air Berlin te zijn. Lufthansa, ook een Duitse maatschappij houd de vinger aan de pols, zij plannen echter geen uitwijk mogelijkheid echter geeft Lufthansa wel aan dat passagiers de informatie op de website van de airline goed in de gaten moeten houden.

Gevolgen Nederlandse maatschappijen

Nederlandse luchtvaartmaatschappijen zoals KLM en Transavia hebben tot dit moment (woensdagavond 19.45) nog geen uitsluitsel gegeven over de gevolgen van de stakingen op haar dienstregeling.

KLM heeft zojuist via Twitter laten weten dat haar vluchten geen hinder van de stakingen  ondervinden.Plaats een reactie