Trend: Mini hotelkamers op luchthavens

Steeds vaker kom in op de diverse luchthavens een soort van kleine mini hotelkamertjes aan, eigenlijk is de naam hotelkamer verkeerd, want het is vaak niet meer dan een verstelbare stoel en een klein tv -schermpje.

Recentelijk kwam  deze ook wel Sleeppod genoemde capsule tegen, een ingenieuze cocon, met luxe stoel, een scherm met tv en internet voorzieningen en een scherm waarmee je je even kunt terug trekken van de buitenwereld en kunt rusten tussen bijvoorbeeld twee vluchten in. (een transfer dus)  Na een lange 13 urige vlucht en een overstap van ruim 5 uur was dit voor toch wel even een aangenaam momentje om bij te komen.  Gelukkig heeft de capsule ook een ingebouwde wekker, zodat je je aansluitende vlucht niet mist.

[youtube id=”VE3MkldQHKk” width=”600″ height=”350″]

Het idee van de capsule om te slapen is eigenlijk ontstaan in Japan, waar capsule hotels vrij normaal zijn. Het grootste capsule hotel heeft ruim 100 kamers, kamers is misschien een groot woord, noem het hokjes met een bed en een TV.

Nap Cab

De NapCab

Op de luchthaven van München trof ik de “NapCab”  aan, een grote kubus met een bed van 200 x 80 cm en een bureautje. Ideaal om je even terug te trekken uit de drukte van je vlucht en de hectiek er omheen.  De prijs lag met een minimum bedrag van € 30,- wel wat aan de hoge kant voor datgene wat geboden werd.

Een andere oplossing is het Yotel, op steeds meer luchthavens treft je deze eenvoudige doch zeer handige hotelkamertjes van ongeveer 7 vierkante meter aan, een bed, een WC  een luxe regen douche en een wastafel. Verder natuurlijk een TV en Wifi. De kamers huur je per blok van 4 uur, en 4 uur begint vanaf € 32,-  Een Yotel is onder andere op de luchthaven Schiphol aanwezig, echter zal ik daar weinig gebruik van maken. maar voor Transit reizigers is dit een perfecte uitvinding.

 

 Plaats een reactie