Vakantie: Mannen vs. Vrouwen

Heerlijk soms die persberichten die voorbijkomen, deze week kreeg ik er een paar in de mailbox waar ik eigenlijk best wel moest lachen.

Single mannen reizen alleen

Één of andere vage dating app met een net zo vage naam Loovoo heeft samen met een nog vager reisbureau (tripsa) een onderzoek gehouden onder mannen en vrouwen. Zij ondervroegen voornamelijk singles en volgens het onderzoek is flirten op vakantie voor 60% van de singles de reden om op vakantie te gaan. Van de ondervraagde mannen reist 27% alleen terwijl single-vrouwen toch liever met een vriendin op vakantie gaan (29%)  Beide vinden de grote liefde trouwens zelden, van de ondervraagden bleek slechts 9% een vaste relatie aan een vakantie te hebben overgehouden.  een one-night-stand komt vaker voor,  1 op de 5 heeft aangegeven dat men een spannend avontuurtje heeft meegemaakt op vakantie.

Mannen & koffers

De hotelketen intercontinental bekend van de Crowne Hotels en de Holliday inn hotels liet onderzoeken wie de koffer pakt,  17% van de mannen laat het inpakken van de koffer over aan de vrouw des huizes. 40% van de mannen pakt zijn eigen koffer in en de rest krijgt hulp bij het inpakken van de koffer.  Wij vrouwen doen het beter, 72% van de vrouwen krijgt namelijk geen hulp bij het inpakken,  slechts 25% krijgt een beetje hulp van manlief.  doe overige 2% van de vrouwen laat de partner de koffer inpakken, maar volgens mij hebben die vrouwen de vraag of niet goed begrepen of het verkeerde vakje aangekruist.