Duitse pretparken ontwaken uit winterslaap

Nu de lente de voet stevig tussen de deur heeft gezet en de temperaturen aangenamer worden, kruipen ook de pretparken uit de verdiende winterslaap. Eigenlijk mag je het geen winterslaap noemen want er wordt in de wintermaanden keihard gewerkt om de parken weer in optimale staat te brengen voor het nieuwe seizoen.

In tegenstelling tot de Nederlandse pretparken investeren de eigenaren van de Duitse parken elk jaar weer enkelen miljoenen om een nieuwe attractie te bouwen. 2014 wordt voor duitsland het jaar van de achtbanen, in twee parken zijn namelijk 2 nieuwe rollercoasters gebouwd en dat zijn zeker niet de minste attracties. We hebben het even op een rijtje voor je gezet:

Heide park Resort

Heide park beet in Duitsland de spits af, het nieuwe seizoen is namelijk voor dit prachtige park al op 29 maart en begonnen.  Dat kon niet beter dan met de nieuwe achtbaan “Flug der Dämonen” waarmee de passagiers  met rum 4G  (4 x je eigen lichaamsgewicht) in de stoel worden gedrukt. Wat de achtbaan helemaal bijzonder maakt zijn de gondels, deze vormen namelijk een vleugel i.p.v. een standaard karretje. Je hangt dus eigenlijk aan de achtbaan met je benen en armen vrij.  De Adrenaline stroomt dus nog harder een echte kick dus. De snelheid van de achtbaan is begrenst op ongeveer 100km/h en daarmee raast je door diverse loopings, en langs een aantal hindernissen.  Een zeer indrukwekkende achtbaan die ik hopelijk snel een keertje mag uitproberen.

Verder zijn in Heide Park resort de all inclusieve mogelijkheden in het Holiday Camp verder uitgebreid. In de kamerprijs zijn maaltijden, dranken en de entree voor het park inclusief.

Holiday Park

Vandaag (12 april) begint voor Holiday park het nieuwe seizoen, en dat doet men goed! de nieuwe katapult achtbaan ” Sky Scream”  schiet je namelijk supersnel omhoog waardoor je al snel 3,5 G haalt, je schiet bijna loodrecht omhoog om vervolgens langzaam door een kurkentrekker te genieten van het landschap (als je tenminste uitgeschreeuwd bent)

Europa Park

Zij opende vorig week (5 april) al, helaas is de nieuwste attractie nog niet helemaal klaar, De opening van Arthur – Im Königreich der Minimoys”  moet in het voorjaar volgen.  In een reusachtige hal heeft het park samen met de beroemde regisseur Luc Besson (the 5th element, 3 days to kill) een nieuwe thrillride ontworpen. De bezoekers worden meegenomen op een reis door de wereld waarbij grashalmen in eens wolkenkrabbers worden en waar mieren het formaat van een olifant hebben. met andere worden je wordt een minimens.

Naast deze thrillride krijgt het themapark ook een nieuwe draaimolen, een een freefall tower alles in de kook and feel van de Minimoys.

Phanstasialand

Het onder Nederlanders bekende Phantasialand ligt slechts op enkele kilometers van Keulen, pakt dit jaar uit met een nieuwe wildwaterbaan. Deze nieuwste wildwaterbaan neemt haar bezoekers ruim zes minuten mee door de wilde watervallen van Zuid Amerika. Naast een afdaling van meer dan 53 graden stijl, dus alleen voor sterke magen. Tussen al het watergeweld door drijf je tussen de exotische planten.  Om het helemaal kompleet te maken wordt je met je de boomstam ook nog een achterwaarts de waterval afgestuurd. al met al een nat avontuur.

Movie park Germany

Ook dit park is erg bekend bij de nederlanders, logisch want het is slechts een uurtje rijden van grens.  De nieuwste attractie in dit park is de “The Lost Temple”  bezoekers worden 700 meter diep onder het park meegenomen en daar ontdekken zij een nieuwe tempel samen met een beroemde archeoloog gaat de bezoeker opzoek naar onder andere dinosauriërs.  Deze thrillride duurt ongeveer 15 minuten en is een combinatie van film met de modernste 4-D techniek en een reusachtig 360 graden filmdoek.

Movie Park heeft dit jaar ook een nieuwe stuntshow met een nieuw stuntteam.Plaats een reactie