Wat is naast benzine nog meer goedkoop in Duitsland?

Nu sinds enkele dagen de benzineprijzen in Duitsland aanzienlijk lager zijn dan in Nederland is een ritje naar Onze oosterburen nog interessanter geworden. Niet alleen gooi je je tank goed vol voor zeker 20 euro minder dan in Nederland. Je kunt ook besparen op je dagelijkse boodschappen. Vooral cosmeticaproducten en drank zijn in Duitsland veel goedkoper dan in Nederland.

De drogisten in Duitsland

er zijn in Duitsland drie grote ketens actief, de DM is bij veel Nederlandse vrouwen en meiden al bekend. Niet alleen is cosmetica en verzorgingsproducten veel voordeliger dan in Nederland. Ook zijn veel producten voor het huishouden zoals wasmiddel en vaatwasproducten tientallen procenten voordeliger dan bij de Nederlandse drogisten. Ook heeft DM een eigen merk. Het Balea merk voert werkelijk voor iedere toepassing wel een product wat voor een fractie van de prijs die je in Nederland betaald over de toonbank gaat.

Een andere bekende drogisterijketen in Duitsland is Rossmann, niet alleen verkopen ze een breed assortiment aan drogisterij producten, ook op de parfumerie kun je nog echt geld besparen op je favoriete geurtjes. Mocht je trouwens geen zin hebben om naar Duitsland te gaan om voor Duitse prijzen te shoppen dan kun je ook online bij een Duitse drogisterij shoppen. Drank en bier

Sterke drank zoals rum van de bekende merken is in Duitsland veel voordeliger dan in Nederland. Dat komt onder andere door de lagere accijns op alcohol, maar ook omdat er veel meer concurrentie is. Voor een fles van je favoriete rum kun je bij wijze van spreken terecht in de supermarkt. Op veel industrieterreinen vind je dan ook vaak dranken markten waar de drank en het bier op pallets vol wordt aangeboden. Bier is in Duitsland alleen voordelig als je de grensregio woont, je moet tenslotte het kratje weer terugbrengen voor het statiegeld. Vergeet niet dat de Duitsers liever door de halve liter gaan in plaats van het kleine 0,3 liter flesje.

Barbecue gepland?

Dan hoop naar Duitsland, veel vleessoorten zijn in Duitsland veel voordeliger dan in Nederland. Je komt dan wel een grootverpakking. Veel Duitse supermarkten hebben nog een eigen slagerij afdeling en het vlees is van hoge kwaliteit. Neem wel een koelbox mee als je wat verder moet reizen dan komt je vlees ook weer vers in Nederland.