Kerstmarkten in Keulen 2022

Plan je in december een dagtrip of een stedentrip naar Duitsland? Denk dan eens aan Keulen. De stad is namelijk tijdens de kerst volledig in de kerstsfeer. Miljoenen kleine ledlampjes versieren de stad en geven het de romantische sfeer die we van kerst gewend zijn. Hier een kort overzicht van de kerstmarkten in Keulen 2022.

8 Kerstmarkten in Keulen

Er zijn dit jaar 8 kerstmarkten gepland, de grootste kerstmarkt vind je bij de Dom en een stukje verder in de Altstadt van Keulen. Deze kerstmarkt is al jaren uitgeroepen tot één van de gezinsvriendelijkste kerstmarkten in Duitsland. De Heinzelmännchen heeft namelijk een draaimolen, een klein reuzenrad en een kunstijsbaan waar je je rondjes kunt schaatsen en zelf een spelletje curling kunt beoefenen. Je kunt deze kerstmarkt vinden op de Heumarkt.

In de haven van Keulen aan het plein bij het Chocolademuseum vind je de lekkerste kerstmarkt van Keulen. Naast alle typische kerstmarkt gerechten kun je deze kerstmarkt natuurlijk combineren met een bezoek aan het chocolademuseum in Keulen.

Kerstmarkt keulen

De klassieker

Op het beroemde Roncalliplatz direct voor de Dom van Keulen staan ieder jaar in een sterk vorm meer dan 150 leuke stalletjes met regionale en typische Duitse kerstmarkt producten. Het aanbod wordt jaarlijks door de organisatie streng gecontroleerd, dus hier zie je geen goedkope rommel uit China. Natuurlijk ook hier genoeg te eten en te drinken. Het aanbod aan lekkernijen van champignons uit de braadpan, Käsespatzle tot de machtige Huisgemaakte gerechten uit de Keulse keuken is hier verkrijgbaar.

De liefste kerstmarkt van Keulen

Der Markt der Engel, of te wel de Engeltjes markt is één van de populairste markten van Keulen buiten het centrum. Op de Neumarkt met de charme en het karakter van vroeger is voor iedereen wat. De 100 prachtige gedecoreerde stalletjes brengen je direct in een kerststemming. Voor de jongste bezoekers is er een poppentheater (alleen wel in het Duits) en mogelijk kom je op de kerstmarkt in Keulen ook de Kerstman tegen. Wie je zeker tegen komt zijn de engeltjes die je met een glimlach begroeten.