Landal opent zevende park in Oostenrijk

De bekende vakantiehuisjes aanbieder Landal opent op 15 december haar deuren in Maria Alm. In het skigebied Hochkönig. Het park is zowel voor winter- als zomergasten open. In de zomer kun je genieten van de honderden kilometers aan wandelroutes en de wintermaanden zijn natuurlijk bij uitstek geschikt om de pistes van het imposante skigebied Hochkönig te ontdekken.

Landal Maria Alm een alpine Resort

In tegenstelling tot de parken in Nederland en Duitsland bestaat het Landal Park in Maria Alm uit appartementen. Verdeeld over 10 chalets zijn de 113 appartementen ingericht in diverse klassen. De comfort appartementen vormen de basis en deze zijn al niet kinderachtig ingericht. Denk  dan aan voorzieningen zoals: een luxe badkamer en handige voorzieningen zoals een wasmachine, een combimagnetron en balkon. Kies je voor de luxe variant dan mag je rekenen met een gezellige houtkachel en een infrarood sauna.

Landal Maria Alm Alpine resort heeft op het park ook diverse groepsaccommodaties voor groepen tot 10 personen. Ook deze zijn in de bovengenoemde luxe klassen te boeken.

Het park beschikt verder over een echte Oostenrijkse Stubbe waar je kunt genieten van de typische gerechten uit de Oostenrijkse keuken. Natuurlijk heeft het vakantiepark in Oostenrijk ook een Bollo Club. Samen met Bollo kunnen de kinderen knutselen en spelletjes spelen. Tijdens de zomermaanden zijn er op het park diverse leuk ingerichte speeltuinen voor alle leeftijdscategorieën.

Skigebied Hochkönig

De Hochkönig is een imposant bergmassief met de Hochkönig als hoogste berg van de Berchtesgadener Alpen met 2941 meter. Daarmee is het bergmassief geografisch prominent in de alpen aanwezig. Alleen de Mont Blanc, De Großglockner en wat andere bergketens gaan de Hochkönig voor. Het bergmassief is de bakermat voor één van de betere skigebieden van Oostenrijk en vanuit Landal Maria Alm kun je dan ook bijna direct de skipiste op.

Het skigebied bestaat uit de dorpen Maria Alm, Dienten en Mühlbach. Totaal kent het gebied 120 km waarvan 52 kilometer voor beginners (blauw) is en 41 kilometer iets meer ervaring vragen (rood).

Goed om te weten, het park is gloednieuw en opent pas op 15 december haar deuren, Boeken kan natuurlijk al wel.