Schloss Neuschwanstein uit de steigers

Het is de bezienswaardigheid in Duitsland, en nu is het eindelijk weer te bezichtigen zonder steigers, kranen en andere bouwactiviteiten, meeer dan 10 jaar werd er gewerkt aan de renovatie van het Schloss.   Het Schloss Neuschwanstein is vooral bekend vanwege zijn extreme locatie maar ook het typische kasteel gevoel. Het Schloss diende als voorbeeld van de vele Disney kastelen in zowel de tekenfilms als in de Themaparken van Disney.

Elk jaar opnieuw wordt het Schloss bezocht door meer dan 1,4 miljoen toeristen, het Schloss is dan een typische afspiegeling van de Beierische geschiedenis  door de renovatie van het Schloss is het voorlopig weer gered en is het een enorme boost voor de locale ondernemers en horeca.

5 Miljoen Euro

De totale kosten van de renovatie bedroegen ruim 5 Miljoen Euro. Op de toren na zijn alle kalkzand gevels volledig vervangen of gerenoveerd.  Het Schloss Neuschwanstein is er voor de komende jaren weer klaar voor, met de kanttekening dat het Schloss wel veel te leiden heeft van de invloeden van het weer, de grote temperatuurverschillen tussen  zomer en winter en de locatie in het alpen landschap.

De bouw van Schloss Neuschwanstein begon in 1869 en werd in 1886 deels afgerond, het kasteel werd gefinancierd met de eigen middelen van Koning Lodewijk II van Beieren, echter raakte hij steeds dieper in de schulden zodat de regering van Beieren in 1886 Koning Lodewijk heeft afgezet.

Het beroemdste slot van Duitsland, ligt op slechts enkele kilometers van de snelweg A7 de doorgaande weg tussen Ulm en Füssen. de entree voor het Schloss is 12 euro en 11 euro voor kinderen tot 18 jaar. Parkeren kan in Hohenschwangau tegen een kleine vergoeding.Plaats een reactie