Werkvakantie in Australie

Een sabatical na je Studie of opleiding? Dat klinkt al heel decadent, toch is het populairder dan ooit.  Backpacken door Azie en dat combineren met een werkvakantie in Australie is tegenwoordig hotter dan hot en dat is niet verwonderlijk.

Australië is de backpackbestemming bij uitstek, de hostels, het vervoer, eigenlijk het hele land is praktisch ingesteld op backpackers.  Omdat er in Australië veel seizoenswerk is te vinden zoals fruitplukken en werken in het toerisme is er altijd behoefte aan een grote groep harde werkers.  Nog een voordeel is dat de lonen in Australië in verhouding met Europa een stuk hoger liggen (nadeel: de sociale voorzieningen zijn een stuk slechter) waardoor je sneller genoeg geld hebt verdient om lekker te reizen.

Ben ouder dan 18 en jonger dan 30 dan mag je op een working holiday visum (WHV) een jaar in Australie blijven en werken.  krijg je het in dat jaar voor elkaar om 3 maanden te werken als fruitplukker of in een afgelegen gebied zoals de outback dan kun je visum met nog eens een jaar verlengen. Een Visum kun je online aanvragen bij de Australische immigratie dienst, hieraan zijn wel kosten verbonden. Verder dien je te beschikken over een stukje eigen geld en een goede gezondheid.  een strafblad kan in je nadeel werken, de immigratie dienst kan dus om een verklaring omtrent het gedrag vragen.

Australië is in verhouding met Europa niet goedkoper of duurder, de prijzen liggen op een gelijkwaardig niveau  net als de voorzieningen in het land.  Dus dat zit wel goed.   Leuke backpack steden in Australië zijn Sydney, Melbourne, Cairns en Perth,  ideale plekken om te chillen of te genieten zijn de Whitsundays en de heerlijke stranden van Sydney.