Kitzbühel – het beste skigebied ter wereld

Wereldwijd zijn er ongeveer 5.000 skigebieden verdeeld over 85 landen. Ja zelfs in Australië hebben ze skigebieden maar ook in Griekenland vliegt men in de winter van de pistes.   De experts van het Duitse wintersport portal Skiresort.de hebben zich de laatste paar maanden druk gemaakt om alle skigebieden eens nauwkeurig onder de loep te nemen en uit alle verzamelde gegevens een top 10 te maken.

Om tot een goede vergelijking te komen is getest aan de hand van 18 punten, en in totaal waren er voor de test 5 sterren te verdienen.  De experts hebben onder andere gekeken naar de grote van het skigebied en het aanbod van de pistes en het prepareren van de pistes.  Maar ook de parkeermogelijkheden, en het milieu zijn beoordelingspunten.  Last but not least de apres ski en de mogelijkheden voor freestyle skiën en aanwezigheid van snowparks voor de jeugd.

Oostenrijk is absolute winnaar

Onder de beste 10 skigebieden zijn de Oostenrijkse skigebieden in de meerderheid, met absolute nummer in het skigebied rondom Kitzbühel wat we kennen van onder andere de  Hahnenkammrennen met de gevaarlijke snelle Streif.  Kitzbühel wordt op de voet gevolgd door het Hochzillertal, Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental, St. Anton am Arlberg , Saalbach Hinterglemm Leogang (Skicircus), Serfaus-Fiss-Ladis en de Zillertal Arena.  Verder wordt de top 10 gevuld met het Canadese Whistler Blackcomb en het Franse Espace Killy.  Hekkensluiter van de top 10 is het Amerikaanse skigebied Vail.

 Plaats een reactie