Nieuwe liften voor Skiwelt Wilder Kaiser

Als wintersporter in hart en nieren ben ik altijd nieuwsgierig naar de ontwikkelingen in de skigebieden, dat Oostenrijk mijn favoriete land is steek ik niet onder stoelen of banken de gemutlichkeit en de gastvrijheid vind ik heerlijk.

Afgelopen week was ik weer eens op reis naar Wenen, en net als in Nederland hebben ze daar ook zo’n gratis krantje net als de Metro in het openbaar vervoer. Dat deze krantjes vol staan met persberichten mag duidelijk zijn. Mijn oog viel dan ook op een persbericht van het skigebied Skiwelt Wilder Kaiser in Oostenrijk. Het gaat namelijk de snelste lift ter wereld bouwen

Snelste skilift ter wereld in Oostenrijk

Sleepliften zijn uit, ik ken nog maar weinig skigebieden waar deze nog te vinden zijn, hooguit nog als een kleine “zubringer” zoals ze in Oostenrijk worden genoemd Gewoon om je even dat kleine stukje de berg op te slepen.

De snelste lift in het Skiwelt skigebied is de nieuwe Jochbahn, deze kan in een uur 3.000 passagiers vervoeren in luxe 8 persoons stoeltjes liften, welke natuurlijk is voorzien van verwarming in de zitting en van die mooie glazen koepels die je tijdens de rit naar boven dichttrekt waardoor je lekker beschut kunt genieten van het prachtige uitzicht.

Nog meer nieuwe liften

de Hartkaiserbahn wordt dit jaar ook vervangen, na 44 jaar en ruim 34 miljoen passagiers is het tijd voor modernisering van de baan. De nieuwe gondelbaan  met super-de-luxe gondels voor 10 personen is uitgerust met veel handige extraatjes. Iedere gondel beschikt bijvoorbeeld over gratis Wi-Fi zodat je altijd je Facebook vrienden kunt vertellen wat je aan het doen bent, of je deelt je laatste wintersport-selfie op Instagramm

[youtube id=”UqVtqeIY-es” width=”600″ height=”350″]

Meer dan 65 van die pistebullys

ik vind het altijd imposant om te zien, die machtige rode machines, met rupsbanden die bergen sneeuw verplaatsen.  Iedere nacht geven 65 van deze machines echt gas om er voor te zorgen dat de pistes er weer goed bij liggen op de volgende dag.