Vliegen naar de wintersport

Steeds meer wintersporters kiezen voor een vliegreis naar de wintersport. Volledig te begrijpen en ik ga het de komende maanden ook zeker een keer proberen.  De reden waarom ik dit jaar vlieg is simpel. ik heb vorig jaar namelijk ruim 48 uur over de terugreis gedaan en heb dat zo vervloekt dat ik tegen mijn medepassagiers heb gezegd dat ik nooit meer met de auto op wintersport vakantie ga.

Ticket naar Salzburg

Ik ga dus vliegen naar Salzburg want deze bestemming ligt voor mij het dichtbij het skigebied waar ik eind december een paar dagen de lange latten onder ga binden. Salzburg staat dit winterseizoen in de dienstregeling van zowel Easyjet als Transavia. De laatste vliegt zelfs meerdere keren per week vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven naar Salzburg.

Puzzelen met je bagage

Dat wordt wel even een uitdaging, want je neemt natuurlijk een hele berg zooi mee op een skivakantie, Naast een setje wintersportkleding heb ik ook wel wat  normale kleding mee voor een avondje uit of een apres skifeestje. Verder neem ik ook mijn eigen skischoenen mee, wel zo fris toch?  Over de ski’s maak ik mij minder zorgen, ik was toch van plan om een nieuw paar aan te schaffen dus deze ga ik eerst uitvoerig testen en misschien huur ik wel gewoon een setje.  Een tip van een vriendin is om alvast een doos vol kleding naar het hotel te sturen, dat is volgens haar een stuk goedkoper dan alle extra kilo’s bij Transavia.

Shuttle bus naar de wintersport

Aangezien ik tijdens de wintersport praktisch geen gebruik maak van een auto (skibus en taxi bevallen veel beter) ga ik met een ski-shuttle naar het skigebied. Deze service wordt door veel skigebieden aangeboden en kan best voordelig uitvallen. Veel skigebieden zijn trouwens ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer.  De Oostenrijkse Postbus rijdt praktisch naar alle skigebieden echter niet zo regelmatig als de bussen in Nederland rijden. Een beetje goed plannen is dus wel nodig.