Waar kan je in april 2014 nog skiën?

Ook al is de lente al begonnen, het skiseizoen zit er nog niet op. In april zijn er nog legio mogelijkheden voor een echte zonnige lente-ski. De hooggelegen dorpen in Frankrijk en de gletsjergebieden in Oostenrijk. Tevens zijn er op het einde van het jaar vele feesten in de sneeuw om het seizoen af te sluiten.

Voordelen wintersport april

Over het algemeen zijn er in april meer zonuren dan in de eerste drie maanden van het jaar. Wat is er fijner dan op het terras te zitten na het skiën/snowboarden, lekker muziekje, zonnetje en een lekker biertje.
Op de afsluitingsweken en het paasweekend na is het erg rustig op de pistes. Dit heeft als voordeel dat het niet druk is bij de liften.

Sneeuwzekere dorpen in de Alpen

Bij het uitzoeken van een skidorp in de maand april is het van belang te letten op de hoogte van het dorp of skigebied. Naast de hoogte, het liefst boven de 3000 meter is het ook van belang dat het gebied over noordhellingen beschikt. Op de noordhellingen zijn de sneeuwcondities vaak beter dan op zuidhellingen, waar regelmatig de zon op schijnt. Tevens is het belangrijk dat er sneeuwkanonnen in het skigebied aanwezig zijn.

De Sneeuw zekere dorpen zijn in dit overzicht handig benoemd door de sneeuw experts. De sneeuw- en weercondities kunnen ervoor zorgen dat niet alle pistes open zijn, vanzelfsprekend kunnen de hoger gelegen pistes vaak langer open blijven dan de lagere pistes. Check dus altijd de actuele sneeuwhoogte en condities van de pistes.Plaats een reactie