Wintersporten in de Silvretta Arena

Ik verheug mij al helemaal op de komende winter, klinkt best gek na de herfst periode die met recht één van de fijnste was sinds jaren met de aangename temperaturen en het heerlijke terrasjes weer. Dit jaar staat Ischgl voor mij op het programma, en hopelijk mag ik ook nog een weekje ergens anders skiën want die lange latten onderbinden is echt iets waar ik geen genoeg van krijg.

Ischgl ligt in het skigebied Sivretta Arena op de grens met Oostenrijk en Zwitserland, samen met de skidorpen Samnaun en Mathon vormt dit gebied met meer dan 200 km aan skipistes en moderne liftinstallaties een heerlijke plek om je lekker uit te leven in de sneeuw. Dankzij de hoge ligging van het skigebied is het zeer sneeuwzeker. 90 procent van de pistes ligt namelijk boven de 2.000 meter en dus boven de boomgrens.

Het gebied Silvretta Arena is niet een van de goedkoopste wintersport gebieden, misschien komt dat wel omdat Ischgl naast Lech ligt, het skigebied van onze koninklijke familie.

Het skigebied is vanuit Nederland makkelijk te bereiken, vanaf Utrecht is het slechts 912 km waarvan het grootste gedeelte over de Duitse snelwegen gaat, vliegen gaat natuurlijk ook, Transavia vliegt ook deze winter weer regelmatig naar Innsbruck wat op slechts een uur en kwartier rijden van Ischgl ligt.